Two-Factor Authentication (2FA)

Για την δική σας ασφάλεια, για την ολοκλήρωση της σύνδεσης σας στην κονσόλα είναι απαραίτητη η χρήση 2-Factor Authentication.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, απαιτώντας έναν κωδικό ελέγχου ταυτότητας εκτός από τον βασικό κωδικό εισόδου.

Η διαδικασία απαιτεί τη λήψη και εγκατάσταση του Google Authenticator, του Microsoft Authenticator ή οποιασδήποτε αντίστοιχης εφαρμογής σε μια συσκευή, όπως ένα smartphone ή έναν υπολογιστή.

Η εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας παράγει έναν εξαψήφιο κωδικό κάθε 30 δευτερόλεπτα. Για να ολοκληρωθεί η είσοδος στην κονσόλα, μετά την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης, ο χρήστης θα πρέπει να δώσει επιπλέον και τον παραγόμενο εξαψήφιο κωδικό.

Για την εγκατάσταση ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κατεβάστε οποιαδήποτε 2-Factor Authentication App στο κινητό σας τηλέφωνο
  2. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση επιλέξτε να προσθέσετε έναν λογαριασμό με την χρήση QR κωδικού
  3. Στην παρακάτω οθόνη που θα εμφανιστεί, κάντε σάρωση στον QR κωδικό με την κάμερα του κινητού σας και συμπληρώστε στο πλαίσιο “Authentication code” τον προσωρινό κωδικό που εμφάνισε η εφαρμογή 2FA.
  4. Αποθηκεύστε το Secret key που εμφανίζεται στην οθόνη, σε περίπτωση που δεν έχετε τον 2FA κωδικό
  5. Σημαντικό! Για να λειτουργήσει σωστά η διαδικασία αυτή ελέγξτε ότι η ώρα του κινητού σας τηλεφώνου όπως και της συσκευής μέσω της οποίας θα συνδεθείτε στην κονσόλα του GravityZone, είναι ρυθμισμένες αυτόματα.